loading

Oferta

Restauracja Pod Przykryfką znajduje się na terenie Garnizonu w Gdańsku (ul. Słowackiego 19). Garnizon to miejsce gdzie nowoczesność przenikają się z neorenesansowymi zabytkami z cegły. Nasza Klub/Restauracja/Cocktail bar to przestrzeń historycznego budynku z 1880 roku wypełnia niebanalny styl, który tworzą galeria fotografii, kolekcjonerskie meble oraz klimatyczne oświetlenie. Kuchnia jaką proponujemy zadowoli najbardziej wymagające podniebienia. Latem oferujemy przestrzeń na świeżym powietrzu z barem letnim, leżakami i muzyką.

MENU ANDRZEJKOWE –140 ZŁ/ 2 OSOBY

NA ZIMNO:

Vol au venty ze szpinakiem i suszonym pomidorem – 8 szt
Tatar z łososia z ogórkiem, marynowaną pieczarką i czerwoną cebulą na grzance – 4 szt
Roladki z kurczaka z serem camembert, papryką i porem – 8 szt

NA CIEPŁO:

Deska przekąsek mix (nuggetsy, krążki cebulowe, panierowane kalmary, paluszki z mozzarelli, skrzydełka na ostro) z 3 sosami

NAPOJE :

2 drinki z karty
lub
4 piwa Żywiec z nalewaka 0,5l
lub
4 kieliszki wina czerwonego lub białego

PROPOZYCJA I (110 ZŁ/OSOBA - JEDZENIE) min. 10 osób

MENU AMERYKAŃSKIE:

NA ZIMNO:

Świeże warzywa (marchew, papryka, seler naciowy, cukinia, pomidorki koktajlowe)
z sosem ranczerskim – 10 porcji
Sałatka coob z miodowo-musztardowym kurczakiem – 10 porcji
Kiełbaski pieczone w cieście francuskim z relischem z mango, cebuli i kolendry – 10porcji
Popcorn – 10 porcji
(dodatkowo do przystawek podajemy świeżo wypiekaną bagietkę z oliwą z chilli)

NA CIEPŁO:

Mini burger z wołowiną, serem cheddar, ogórkiem, pomidorem i sałatą z sosem bbq -10szt
Skrzydełka na ostro pieczone w miodzie – 20 szt
Frytki steakhouse z sosem serowym z chilli – 10 porcji

NAPOJE:

2 but. Wódki Absolut 0,7 l
2l napoju do wyboru (sok, pepsi, mirinda, 7up)
lub
4 but wina białego lub czerwonego
4l napoju do wyboru (sok, pepsi, mirinda, 7up)
lub
1 but whisky Jack Daniels 0,7 l
2 l napoju do wyboru (sok, pepsi, mirinda, 7up)

PROPOZYCJA II (140 ZŁ/OSOBA - JEDZENIE) min 10 osób

MENU WŁOSKIE:

NA ZIMNO:

Capresse z pomidorami, mozzarellą, świeżą bazylią i oliwą – 10 porcji
Oliwki, kapary, suszone pomidory w oliwie czosnkowej – 10 porcji
Tatar z łososia w grilowanej cukini – 10 porcji
Sałatka z rukoli z szynką parmeńską, melonem, grzankami i limonkowym vinegrete – 10 porcji
(dodatkowo do przystawek podajemy świeżo wypieczone włoskie pieczywo – focaccia)

NA CIEPŁO:

-bruschetta z bobem, pecorino i miętą – 15 szt
-conchiglioni ze szpinakiem i fetą – 15 szt
-mini pizza z szynką szwardzwaldzką, mozzarellą i czarną oliwką z sosem pomidorowym – 15 szt
-panini z szynką, serem, piklowaną cukinią i świeżym szpinakiem – 15 szt 

NAPOJE:

2 but. Wódki Absolut 0,7 l
2l napoju do wyboru (sok, pepsi, mirinda, 7up)
lub
4 but wina białego lub czerwonego
4l napoju do wyboru (sok, pepsi, mirinda, 7up)
lub
1 but whisky Jack Daniels 0,7 l
2 l napoju do wyboru (sok, pepsi, mirinda, 7up)

PROPOZYCJA I (80 zł netto/os)*

Przystawka (100g)

Tatar z łososia z ogórkiem, cebulką i pieczarką marynowaną na grzance

Zupa (250ml)

Zupa grzybowa z łazankami

Danie główne (140g/140g/100g)

Filet z dorsza na groszkowym risotto z karmelizowaną marchewką

Deser (100g)

Makowiec z sosem z białej czekolady i wanilii

PROPOZYCJA II (100 zł netto /os)*

Przystawka zimna (80g)

Marynowany łosoś w cytrynie z carpacio z buraka, świeżym ogórkiem i sosem miodowo-musztardowym

Przystawka ciepła (3 szt)

Domowe pierogi z kapustą i grzybami oraz karmelizowaną cebulką

Zupa (250ml)

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami

Danie główne (140g/140g/100g)

Filet z pstrąga na purée ziemniaczanym z kalafiorem romanesco i sosem limonkowym

Deser (100g)

Sernik z sosem malinowym

PROPOZYCJA III (120 zł netto/os)*

Przekąska zimna (80g)

Ceviche z dorsza w cytrusach z wanilią

Zupa (250ml)

Consomme rybne z warzywami i kawałkami łososia

Danie główne (160g/120g/100g)

Confitowane udko z kaczki z kluskami śląskimi, czerwoną kapustą i sosem żurawinowym

Deser (100g na osobę)

Flambirowane śliwki w koniaku z lodami waniliowymi

Przekąski zimne (250g na osobę)

Sałatka jarzynowa
Łazanki z makiem, miodem i bakaliami
Łosoś w galarecie
Dorsz w sosie greckim
Śledź z jabłkiem i cebulą w sosie śmietanowym z koperkiem
Sałatka śledziowa z ziemniakami i burakiem
Galaretka z kurczakiem i warzywami
Mięsa pieczyste (schab ze śliwką, schab z morelą, karkówka)
Pieczywo
Masło

Deser (100g na osobę)

Makowiec
Sernik
Szarlotka
Piernik

PROPOZYCJA IV (120 zł netto/os)*

Danie ciepłe (na półmiskach na stole)

Wigilijny barszcz czerwony z pasztecikiem (250ml/1szt/osoba – serwowane)
Smażony filet z dorsza na warzywach (100g/osoba)
Pierś z kaczki z sosem pomarańczowym (80g/osoba)
Pierogi z kapustą i grzybami (3szt/osoba)
Pieczone ziemniaki z masłem i koperkiem (150g/osoba)
Zasmażana czerwona kapusta (100g/osoba)

lub

Zupa grzybowa (250ml/osoba – serwowane)
Smażony filet z łososia z sosem cytrynowym (100g/osoba)
Pierś z indyka z sosem pieczarkowym (100g/osoba)
Pierogi z kapustą i grzybami (3szt/osoba)
Kasza bulgur z tymiankiem (150g/osoba)
Warzywa gotowane z masłem ziołowym (100g/osoba)

Przekąski zimne (250g na osobę)

Sałatka jarzynowa
Łazanki z makiem, miodem i bakaliami
Łosoś w galarecie
Dorsz w sosie greckim
Śledź z jabłkiem i cebulą w sosie śmietanowym z koperkiem
Sałatka śledziowa z ziemniaczkami i burakiem
Galaretka z kurczakiem i warzywami
Mięsa pieczyste (schab ze śliwką, schab z morelą, karkówka)
Pieczywo, Masło

Desery (100g na osobę)

Makowiec
Sernik
Szarlotka
Piernik

Spotkania z przyjaciółmi / spotkania biznesowe/ imprezy okolicznościowe

OPCJA VIP LUX (130 ZŁ/OSOBA) min. 10 osób

Szampan Moet- 0,7 l
3x 0,7 l wódki + napoje
Patera przekąsek
Dedykacja piosenki w Sali klubowej
*dedykowana obsługa kelnerska dodatkowo płatna 10%

OPCJA VIP PLUS (90 ZŁ/OSOBA) min. 10 osób

Wino musujące
3x 0,7 l wódki + softy
Finger food (chipsy, paluszki, orzeszki)
Dedykacja piosenki w Sali klubowej
*dedykowana obsługa kelnerska dodatkowo płatna 10%

OPCJA VIP -ROOM (80 ZŁ/OSOBA) min. 10 osób

Wino musujące
2x 0,7 l wódki + softy
Finger food (chipsy, paluszki, orzeszki)
Dedykacja piosenki w Sali klubowej- DJ
*dedykowana obsługa kelnerska dodatkowo płatna 10%

KLUB PLUS (100 ZŁ/OSOBA) min. 10 osób

Start 22.00 do rana

Loża w klubie
Moet- 0,7 l
2 x 0,7 l wódki + 2 softy
DJ piosenka z dedykacja

OPCJA KLUB (90 ZŁ/OSOBA) min. 5 osób

Start 22.00 do rana

Loża w klubie
1 x 0,7 wódki + 1 soft
Wino musujące
DJ piosenka z dedykacja

SYLWESTER 2018!

Godzina 20:30

Zupa (serwowana)
Krem z pieczonych pomidorów z chipsami ze skorzonery z wędzoną papryką i imbirowym creme fraiche

Danie główne:
Polędwiczka w ziołowym crunchu na musie z kalafiora z pomidorowym aranchini, palonym romanesco i smażonymi kurkami

Po północy:
Zupa gulaszowa
Przekąski zimne (bufet)
Sałatka grecka
Sałatka cezar
Deska mięs pieczystych
Deska pasztetów
Pstrąg w galarecie
Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulą
Roladki z kurczaka z camembert
Roladki z polędwiczki z pieczarkami
Roladki z tortilli z panierowanym kurczakiem i sosem teriaki
Vol au venty ze szpinakiem i fetą
Kruche babeczki z kozim serem i karmelizowaną cebulą
Wybór świeżego pieczywa
Masło smakowe
Sosy ( koktajlowy, chrzanowy, żurawinowy, salsa meksykańska ) Marynaty

Desery (bufet)
Wybór ciast (jabłecznik, sernik, czekoladowe)
Panna cotta z musem truskawkowym
Kokosowy pudding z tapioki z musem z mango
Mini babeczki z owocami
Mini pączki z czekoladą
Czerwone wino Las Montanas (butelka na parę)
Na powitanie shot cytrynówki
O północy kieliszek wina musującego
Zabawa do białego rana z Dj w klimacie lat 80 do hitów współczesnych

Cena 250 zł/os

Mamy przyjemność zaprosić Państwa do organizowania imprez okolicznościowych.

  • wesela
  • wieczory panieńskie i kawalerskie
  • stypy
  • komunie
  • urodziny
  • spotkania biznesowe
  • eventy firmowe
  • urodziny, imieniny
  • spotkania ze znajomymi

Do dyspozycji oddajemy salę restauracyjną na 120 osób, 2 bary z bardzo bogatą ofertą alkoholi również koneserskich, salę klubową z dyskotekami w weekendy, salę Vip na prywatne spotkania i inne imprezy okolicznościowe

Zapraszamy serdecznie do zapoznania z ofertą indywidualną pod nr tel. 504 292 475

Comments ( 0 )
Top